Közélet

2006.03.05. 20:29

Százmilliárdok és egyetemisták

Pécs | „Fórum2013” címmel rendezett a napokban a PTE Pollack Mihály Műszaki Karának négyszáz fős előadójában estet a Juhász Jenő Szakkollégium, a Plusz Munkacsoport elnevezésű civil szervezettel karöltve. A téma az uniós százmilliárdok sorsa volt.

BAMA

Az egyetemen meghirdetett eseményre minden karról vártak hallgatókat, miután a téma Magyarország történelmi lehetősége, a II. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében 2007 és 2013 között igénybe vehető, több mint 10 billió forint uniós és hazai fejlesztési forrás kiaknázása volt. Szász János, a megyei önkormányzat vezető főtanácsosa, az est „beugró” előadója sajnálatosnak tartotta, hogy eddig az egyetemisták, a civil szervezetek nemigen szólhattak bele abba, milyen célokra költheti majd a régió a várható több száz milliárdot, s azon belül Pécs, mint fejlesztési pólus, az ígért 100 milliárdos összeget. Részletek a Dunántúli Napló hétfői számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!