Friss hírek

2006.03.06. 13:08

Veszélyben a szelektív hulladékgyűjtés

A BRFK vezetőjének segítségét kérte Vajda Pál főpolgármester-helyettes, amiért egyre többször fordul elő, hogy felgyújtják a szelektív hulladékgyűjtő kukákat.

BAMA

Vajda Pál elmondta, már közel 200 konténert felgyújtottak, s ez 10 milliós nagyságrendű kárt okozott a fővárosi önkormányzatnak. A főpolgármester-helyettes úgy véli, hogy szándékos gyújtogatásokról lehet szó, mivel a kukákat éjszaka, valamilyen jól éghető anyag felhasználásával gyújtották fel. Hozzátette, hogy a tapasztalatok szerint vannak olyan területek, ahol a konténerek kiégése az utóbbi időben sorozatossá vált. Vajda Pál rámutatott, hogy a jelenlegi helyzet állandósulása az egész szelektív hulladékgyűjtő program hatékonyságát veszélyezteti. A szocialista politikus tájékoztatása szerint jelenleg 600 hulladékgyűjtő szigeten öt-öt, egyenként másfél köbméteres műanyagtartályban gyűjtenek különböző csomagolóanyagokat, köztük papírt és műanyagpalackokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!