Hírek

2006.03.07. 11:15

Ne dolgozzanak szexmunkások a foci vb-n!

Felhívással fordult az Európai Szocialisták Pártja José Manuel Durao Barrosóhoz, az Európai Bizottság elnökéhez, hogy akadályozza meg több ezer nő németország prostitúcióra kényszerítését a nyári labdarúgó világbajnokság idején, közölte az MTI-vel Gurmai Zita MSZP-s európai parlamenti képviselő.

BAMA

"Arra kérünk mindenkit, aki egyetért beadványunkkal, csatlakozzon, hogy elejét vegyük a nők megalázó szexuális kizsákmányolásának, s egyúttal megőrizzük e nagyszerű sportesemény tisztaságát”, írta a képviselő asszony az MTI-hez Brüsszelben eljuttatott nyilatkozatban. A felhívást azért tették közzé a szocialisták, mert előzetes németországi becslések szerint a 2006-os labdarúgó világbajnokság idejére kiadott vízumok közül várhatóan mintegy 40 ezer olyan látogatóé lesz, aki kifejezetten "szexmunkásként" érkezik a világeseményre.

A bűnügyi statisztikák szerint évente több millióan válnak az emberkereskedelem áldozatává világszerte, s 700 ezer lányt és asszonyt kényszerítenek prostitúcióra. Az ebből származó jövedelem 7 milliárd dollár körül van, és ezzel az ősi mesterség jövedelmezőségben megelőzi még a fegyverkereskedelmet is. Állítólag Moldáviában a legsúlyosabb jelenleg a helyzet, ott a nők tíz százalékát hurcolták el és dolgoztatják kényszerrel a szexiparban.

A petíciót bárki aláírhatja a www.pes.org weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!