Hírek

2006.01.18. 19:22

Területfejlesztési pályázati források

2006-ban jelentősen megnőtt a hazai régiók és megyék által önállóan elosztható hazai területfejlesztési támogatások összege, mivel a kormány szándéka szerint az emberek életét érintő döntéseknek helyben kell megszületniük.

BAMA

Január 18-ától olvasható az Országos Területfejlesztési Hivatal (www.oth.gov.hu) honlapján a magyarországi régiók és megyék számára kiírt területfejlesztési pályázati felhívások jelentős része, melyek forrásai január közepétől nyílnak meg.

A regionális fejlesztési tanácsok a 2007-re áthúzódó kötelezettségvállalásokkal együtt több mint 25 milliárd, a megyei területfejlesztési tanácsok pedig 19 milliárd forint felett dönthetnek.

A régiókban a legfontosabb támogatható célok a munkahelyteremtő beruházások, az önkormányzatok termelő és humán infrastruktúra fejlesztései, a turisztikai fejlesztések és rendezvények, az önkormányzati utak felújítása, a közmunkaprogramok, a belterületi utak és kerékpárutak fejlesztése, valamint a Vásárhelyi tervben érintett települések termelő infrastruktúra fejlesztései.

Külön pályázati felhívásokat tettek közzé a megyei területfejlesztési tanácsok a kedvezményezett és a leghátrányosabb helyzetű térségekben megvalósuló beruházások támogatására. Ebben a felhívásban csak az önkormányzati beruházások részesülhetnek támogatásban. (cena)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!