Friss hírek

2006.01.22. 21:43

Több, mint 11 milliárd dolláros kártérítést kell kifizetnie egy spammernek

Az ítélet karácsony előtt született meg a két évig tartó per végén, amelyet Robert Kramer, a CIS Internet Services internetszolgáltató tulajdonosa indított.

BAMA

A összeg nagysága a hasonló ügyek közül az eddig valaha ismert legmagasabb: ekkora összeget csak a világ 30 leggazdagabb emberének valamelyike tudná csak kifizetni. Kramer keresetében azt állította, hogy a Miami-i James McCalla több mint 280 millió spammel terhelte meg 2003-ban a CIS hálózatát, és a tetemes adatforgalommal okozott ekkora kárt, írja a Transindex.

A határozat Kramer követeléseinek jóváhagyása mellett megtiltotta McCallának, hogy valaha bárkinek kéretlen levelet küldjön, valamint 3 évig tilos interneznie is. A nyertes felperes szerint ez a döntés azt üzeni, hogy a spamos visszaéléseket elkövetők a "gazdasági halálbüntetést" kockáztatják.

Ugyanakkor sem Kramer, sem mások nem gondolják, hogy egy ilyen határozat visszaszorítja a spam arányát, vagy legalább megakadályozná a növekedését. Az alperes McCalla egyelőre ismeretlen helyen tartózkodik, sem a sajtó, sem Kramer nem találják. Kramer behajtókkal kutat utána, és nyilatkozatai szerint biztos abban, hogy rátalál a spammerre és vagyonára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!