Friss hírek

2006.01.23. 06:47

A Himnusz születésére emlékeztek Szatmárcsekén

Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon írta a költeményt a szatmári településen. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcseke református templomában emlékeztek vasárnap a Himnusz születésének 183. évfordulójára.

BAMA

Az ünnepségen - melyen a kormány képviseletében Veres János pénzügyminiszter vett részt - ökumenikus istentisztelet keretében Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, a tiszántúli egyházkerület püspöke hirdetett igét.

A szertartást követően Csíkos Sándor Jászai-díjas színművész szavalta el a Himnuszt. A helyi önkormányzat és a Kölcsey Társaság által rendezett megemlékezésen Péreli Zsuzsa Munkácsy-díjas képzőművész mondott ünnepi beszédet. A szónok egyebek között felhívta a figyelmet a magyar kultúra ápolásának fontosságára és értékteremtésének nagyobb megbecsülésére - tájékoztatott a Magyar Távirati Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!