Friss hírek

2006.01.23. 14:16

Januárban nincs hiány a depresszióból

A tudósok szerint január 23. az év legdepressziósabb napja. A fizikai és szellemi aktívitás elmulasztja a rossz hangulatot.

BAMA

Dr. Cliff Arnall, brit pszichológus arra kereste a választ, hogy a januári hónap vajon mi miatt vált ki depressziót az emberek többségében. A Cardiff Egyetem szakembere arra a következtetésre jutott, hogy a rossz időjárás, a karácsony óta eltelt időterminus, a sikertelen újévi fogadalmak, a növekvő adósságok, motivációhiány egyaránt kihat az ember állapotára. "A fittség megőrzése és az aktívitás a legfontosabb tényező ahhoz, hogy egész évben boldogok legyünk", jelentette ki Dr. Arnold. Egy brit önkéntes szervezet azt javasolta még korábban, hogy segélyszervezetekben való ténykedéssel csökkenthető a depresszió. A kísérletek során ez be is bizonyult: 25-34 éves személyek több mint két éven keresztül valamilyen segélyszervezetben dolgoztak, és 63 százalékuk kevésbé depressziósnak érezte magát. "Az önkéntes munka rendszeres támaszt nyújt ahhoz, hogy boldogabbnak és egészségesebbnek érezd magadat. Fizikailag és szellemileg aktívnak kell maradni, mivel ez kihat a hangulatunkra is”, hangzik Dr. Arnall tanácsa. (ananova)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!