Közélet

2006.01.25. 12:29

Képességzavart keresnek a pedagógusok

Pécs | Országosan is hiánypótló kezdeményezést indított a Dyslexiás Gyermekekért Baranyában Egyesület. A pedagógusoknak szervezett képézés célja, hogy időben felismerjék a számolási problémákkal küzdő gyermekeket, és szakszerű segítséget nyújtsanak szüleiknek is.

BAMA

Horgas Tamásné, az Egyesület elnöke elmondta, hogy a dyscalkulia nevű részképesség-zavarnak a feltárása még jóval kiforratlanabb, mint az olvasási vagy írási nehézségekben érintetteké. Egyes vélemények szerint egy átlagos képességű osztálynak közel fele küszködik a számok világával, így könnyebben rábólintanak arra, hogy a matekot vagy értik, vagy nem. Ezt a közhiedelmet szeretnék ellensúlyozni a tanfolyammal, melyre nem csak a megyéből, hanem más régiókból is közel negyvenen érkeztek.
Az előadásokon szó lesz a térben való tájékozódásról és az óraleolvasási nehézségekről, melyek első jelei lehetnek a későbbi sorbarendezési, és számolási gondoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!