Hírek

2006.01.27. 10:47

Kínai siker Melbourne-ben

A 12. helyen kiemelt kínai Jen Ce, Cseng Csie (Yan Zi, Zheng Jie) kettős nyerte a női párosok küzdelmét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Federer a legjobb négy között a német Nicolas Kiefert verte magabiztosan négy játszmában.

BAMA

Az ázsiai duó a pénteki fináléban az elsőként rangsorolt Lisa Raymond, Samantha Stosur amerikai, ausztrál párost verte három játszmában. Jen és Cseng a Grand Slam tornák történetének első kínai sikerét aratták.
Jen Ce, Cseng Csie (kínai, 12.)-Raymond, Stosur (amerikai, ausztrál, 1.) 2:6, 7:6 (9-7), 6:3

A torna meglepetésembere, a ciprusi Markosz Bagdatisz után a papírformát igazolva a világelső Roger Federer jutott be másodikként a férfi egyes vasárnapi döntőjébe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, Melbourne-ben.

A nyitószettben a 2004-ben bajnok, 24 éves Federer 2:1-nél elvette az élete első Grand Slam-elődöntőjében szereplő 28 esztendős  rivális adogatását, és előnyét megtartva simán, mindössze 44 perc alatt hozta a szettet. A folytatásban kissé kiegyenlítettebbé vált a játék, fej fej mellett haladtak a felek egészen 5:5-ig, amikor  eljött Kiefer nagy pillanata: két játékot nyert sorozatban, és ezzel kiegyenlítette az állást. A német ekkor még nem sejthette, hogy ezzel számára tulajdonképpen véget is ért a mérkőzés, ugyanis a meccs hátralévő részében a bázeli sztár összesen két játékot engedélyezett neki...

A harmadik játszma totális Federer-uralmat hozott: a fáradni látszó, és ennek következtében egyre többet hibázó Kiefer nem találta az ellenszert ellenfele rendkívül pontos, helyenként zseniális ütéseket felvonultató játékára, így mindössze 25 perc alatt 6:0-ra a svájcié lett a szett. A folytatás is hasonlóképpen alakult, a világranglistán 25. Kiefer nem tudta felvenni a ritmust, és erejéből már csak arra futotta, hogy 5:1-nél két meccslabdát  hárítva begyűjtsön még egy játékot, de a következő Federer-lehetőséget már nem tudta hárítani, így Bagdatisszal ellentétben számára a négy között ért véget a melbourne-i álom. A meccs 2 óra 40 percig tartott.
Federer (svájci, 1.)-Kiefer (német, 21.) 6:3, 5:7, 6:0, 6:2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!