Közélet

2006.02.02. 19:28

Vízóravész a fagy nyomában

Pécs | Az elmúlt két hétben mintegy száz bejelentés érkezett a Pécsi Vízmű Zrt.-hez elfagyott vízmérőórák miatt. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez kiugróan magas szám – noha a probléma odafigyeléssel megelőzhető.

BAMA

Az elmúlt napokban mintegy száz bejelentés érkezett a Pécsi Vízmű Zrt. diszpécserközpontjába amiatt, hogy különböző házaknál elfagytak a vízmérőórák. Ez a szám az előző évek statisztikáit megnézve kiugróan magas. A hideg valóban rendkívüli, ugyanakkor kis odafigyeléssel megelőzhető a baj.
Az nyugodt lehet, akinek a vízórája a ház belsejében, fűtött konyhában található, ezt a fagy nem fenyegeti. Arra ugyanakkor már oda kell figyelni, ha a mérő pincében vagy garázsban található, hiszen a fűtetlen termekben gyakran a hőmérséklet alig magasabb, mint a kinti. A Pécsi Vízmű Zrt. szakemberei egyszerű tanácsokat ajánlanak: a vízmérőt érdemes valamilyen textíliával lefedni, beburkolni, ez már általában elég védelmet biztosít a hideg ellen.
Bővebben a pénteki Dunántúli Naplóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!