Közélet

2006.02.07. 12:47

Újra leállhat a komp a zajló Dunán

Mohács | A hidegebbre fordult időjárás hatására ismét megindult a jégképződés a Dunán. Míg hétfőn alig lehetett látni jeget a folyón, kedden a jégzajlás már mintegy 35 százalékos volt. Az egyre nagyobb jégtáblákat kerülgetve a komp még közlekedhet.

BAMA

– Amennyiben a jégzajlás fokozódik, kénytelenek leszünk újra leállítani a kompközlekedést, ugyanis a jégtáblák nem csupán anyagi kárt okoznak a járműveinkben, de veszélyeztetik az utasokat is, hiszen ha egyszerre két hajócsavar hibásodik meg a kompon, irányíthatatlanná válik – hangsúlyozta Schäffer Róbert a Városgazdálkodási és Révhajózási Kft. ügyvezetője. Mint megjegyezte, jóval több mint félmilliós költséggel a napokban már egy hajócsavart cserélniük kellett, amit úgy darált le a jég, hogy a tőcsavarok is beleszakadtak. A biztonságos átkelés érdekében tehát továbbra is csak nappal, és a városi oldalról óránként indítanak kompot, éjszakai kishajójárat pedig mindaddig nincs, amíg a jégzajlás tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!