Hírek

2006.02.20. 13:46

Folyik a házkutatás a volt miniszterelnöknél

Délelőtt 11 órakor kezdték el a házkutatást a Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészei Adrian és Dana Nastase Zambaccian utcai ingatlanában Bukarestben. Az értesülést Daniel Morar, a DNA vezető ügyésze is megerősítette, hozzátéve, a nyomozás jogerős bírósági határozat alapján folyik.

BAMA

A képviselőház állandó bizottsága eközben másodízben is napirendre tűzte Monica Macovei igazságügy-miniszter kérelmét a házkutatásra. Mivel Nastase képviselő s egyben az alsóház elnöke, mentelmi joga van.

A bizottság még nem döntött a kérelemről, ennek ellenére a DNA szóvivője azt hangsúlyozza, hogy a "házkutatás törvényesen zajlik". A bizottság a múlt héten már egyszer elutasította az igazságügyi tárca hasonló kérelmét – mivel a koalíció mára ez ügyben mozgósította képviselőit, így várhatóan rábólint a testület a folyamodványra.

A DNA fel akarja leltározni a volt miniszterelnök javait. A korrupcióellenes ügyészek február 7-én indítottak eljárást Nastase ellen csúszópénz elfogadása és csalás vádjával.

Az épületben négy lakrész található, de ezek közül csak egy Adrian Nastase tulajdona, a maradék három közül egy lakás az exkormányfő fia, Andrei Nastase nevére van telekkönyvezve. A másik kettő tulajdonosa egy ügyvéd, illetve egy görög állampolgár. (hotnews/realitatea tv)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!