Hírek

2006.02.21. 14:08

Két tizenéves okozta a bombariadót

Elfogott a rendőrség két fiatal fiút, akik a gyanú szerint azzal fenyegetőztek, hogy bombát robbantanak a Keleti pályaudvaron.

BAMA

Egy 15 éves dunaújvárosi fiú február 15-én 19 óra 40 perckor a 112-es segélyhívószámra jelentette be, hogy negyed óra múlva felrobban a Keleti pályaudvar. A nyomozás során beazonosították azt a mobiltelefont, amelyről a hívást kezdeményezték, így jutottak el a fiatalemberhez. Ugyanarról a mobiltelefonról még aznap egy 16 éves tápiószecsői fiú is azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a Keleti pályaudvart, de bejelentését csak az üzenetrögzítőnek tette meg. A rendőrök a két fiatalt hétfőn fogták el, ellenük szabadlábon hagyásuk mellett indítottak eljárást. A vonatok a bombariadók alatt a Keleti pályaudvar helyett csak a budapesti külső állomásokig, Rákosig, Kőbánya-Felsőig és Kelenföldig közlekedtek és onnan indultak vissza jelentős késésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!