Friss hírek

2006.02.22. 16:11

Igyon, hogy ne vegyék észre, ivott

Franciaországban hamarosan a boltok polcaira kerül egy italkülönlegesség. Ezt az autósok is bátran megihatják, sőt, kívánatos is, hogy megigyák, ha korábban alkoholt fogyasztottak, és nem akarnak fönnakadni a rendőrségi szondáztatáson.

BAMA

Több évi jogi huzavona után úgy tűnik, néhány franciaországi áruházlánc fontolóra veszi annak a különleges italnak a forgalmazását, amelyik többszörösére gyorsítja a szervezet alkohollebontó képességét. A francia PPN cég által szabadalmaztatott Security Feel Better nevű készítmény articsókát tartalmaz, amelyik köztudottan nagyobb teljesítményre képes serkenteni az alkohol felbontásában kulcsszerepet játszó májat. A Le Figaro című lap beszámolója szerint a tesztkísérlet során a koncentrátum segítségével a 1,16 gramm/liter véralkoholszintet 45 percen belül 0,48-ra sikerült levinni.

Bizonyított hatásossága ellenére a francia hatóságok éveken át nem engedélyezték a csodaital forgalmazását. A gyártók ezért most Dél-Kóreában dobták piacra, ahol idén egymillió palack eladását remélik. Időközben az USA-ban is árusítani kezdték, ahol 3 deciliteres üvegekben kapható az articsókakivonat. Franciaországban most olyan kompromisszumra hajlanak az illetékesek, hogy az italt forgalomba lehet hozni, de nem szabad alkoholszint-csökkentő hatását reklámozni. A gyártó ezért emésztést segítő szerként hirdeti a terméket. A lehetséges forgalmazók közül elsőként az Auchan kezdte meg tesztelni az articsókaitalt, és ha mindent rendben találnak, akkor hamarosan megkezdik az árusítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!