Friss hírek

2006.02.23. 12:31

Beomlott a moszkvai piac teteje

A Baumanszkij-piac tetőszerkezete a nagymennyiségű hó alatt szakadt be. Eddigi adatok szerint 40 személy meghalt a szerencsétlenség során.

BAMA

Legalább 40 személy meghalt és 30 megsebesült, amikor a csütörtök reggeli órákban beomlott a moszkvai Baumanszkij piac tetőszerkezete, közölték az orosz hírügynökségek. A túlélők mobiltelefonon kersztül tartották a kapcsolatot a katasztrófamentőkkel, hogy megtalálják őket a romok alatt. Valószínűleg az éjszaka folyamán leesett, nagy mennyiségű hó okozta a szerencsétlenséget. A kétezer négyzetméter területű piacon a kora reggeli órákban az árusok készülődtek a napi forgalomra. A becslések szerint mintegy negyven személy rekedt a romok alatt. Több tucat mentőautó és katasztrófamentő érkezett a helyszínre, akik speciális kutyákat is magukkal hoztak. A mentés már közel hét órája tart, a hőmérséklet jóval a fagypont alatt van, az illetékesek szerint félő, hogy kifutnak az időből. (bbc)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!