Friss hírek

2006.01.22. 17:18

A szerbiai kormány a vajdasági hatalom ellen fordulhat

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga (VSZL) a politikai ellenfelek üldözésével vádolja a szerbiai kormányt.

BAMA

A közlemény szerint a kormány ilymódon próbálja elkendőzni a hozzá kötődő botrányokat és a Hágával való elégtelen együttműködés tényét. „Mindaz, ami történik nem gazdasági bűnözés elleni harc – hiszen az az igazságszolgáltatás és a rendőrség dolga lenne -, hanem a kormányt bírálók nyilvános meglincselése, egy olyan kormányt bírálóké, amelynek már régóta nincs legitimitása sem a polgárok körében, sem a szerbiai képviselőházban” – véli az VSZL, írja a Vajdaság Ma hírportál.

A párt szerint nem lenne meglepő, ha a közeljövőben a szerbiai kormány nyílt támadást intézne a tartomáyni hatalom ellen, „amely a legstabilabb politikai intézmény Szerbiában és a kormány tevékenységének bírálója”. Az LSV azt üzeni a szerbiai kormánynak, hogy ne poltikai üldözéseket folytasson, hanem végezze a dolgát és tevékenykedjen a polgárok érdekében. Az LSV tartományi szinten a Karić-féle Szerbia Ereje Mozgalommal (PSS), a Demokrata Párttal (DS) és a Vajdasági Magyar Szövetséggel (VMSZ) van koalícióban, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!