Hírek

2006.01.25. 16:44

Megújult a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum

Megújult a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum, az átalakításhoz a kulturális minisztérium 25 millió forint támogatást adott az intézménynek az Alfa program keretében - tájékoztatta a tárca szerdán az MTI-t.

BAMA

Az átalakítás során elválasztották az állandó és az ideiglenes kiállítások tereit, korszerűsítették a világítást, fejlesztették a biztonságtechnikát, valamint kiépítettek egy internetes kávézót és múzeumi boltot - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A közlés szerint a munkálatoknak köszönhetően az állandó kiállítás is megújult. A múzeumban szerdától tekinthető meg A szecesszió vidéke - a vidék szecessziója című vándorkiállítás, amelynek kezdeményezője a Megyei Múzeumok Igazgatóságainak Szövetsége volt.

A tárlatot a megyei múzeumok legszebb műtárgyaiból válogatott anyagot vándorkiállítások keretében 2008-ig láthatják egy-egy megyeszékhelyen az érdeklődők - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!