Hírek

2006.01.26. 17:04

Horvát diplomatákat támadtak meg Belgrádban

Belgrádban tegnap 23 óra körül támadás érte Branimir Lončart, a horvát nagykövet helyettesét és Branko Herceget, a nagykövetség első titkárát.

BAMA

A diplomatákat 23 óra 15 perckor a Sanja Zsivanovics utca 34. számú épület előtt érte a támadás, írja a Vajdaság Ma hírportál. A nagykövetségi rendszámtáblás autóban ülő diplomatákhoz odalépett egy egyelőre ismeretlen férfi és szidalmazni kezdte őket.

Lončar azonnal hívta a rendőrséget. Amikor a férfi távozott, a közelben levő olasz rendszámtáblás Audiból három férfi jelent meg, akik szintén szidalmazták a diplomatákat. Egyikük megpróbálta kinyitni az autó ajtaját, de mivel ez nem sikerült neki, belerugott és betörte az egyik ablakot, majd azon keresztül ököllel többször belevágott Herceg arcába.

A diplomaták megadták a támadók személyleírását a rendőröknek – jelenti a B92. A horvát külügyminisztérium éles hangú tiltakozást nyújtott át Szerbia-Montenegró zágrábi nagykövetének. A szerb rendőrség közleménye megerősíti a diplomaták állításait. A szerb belügyminisztérium közölte: nag erőkkel kutat a támadók után - áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!