Hírek

2006.01.29. 19:59

Ezüstérmes magyarok

Ezüstérmet szerzett a magyar csapat a Kuvaitvárosban rendezett férfi párbajtőr Világkupa-versenyen.

BAMA

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Boczkó Gábor, Imre Géza, Fekete Attila összeállítású együttes a kínai, a svájci és a németeket verő spanyol alakulaton túljutva léphetett pástra a döntőben, ahol aztán nagy küzdelemben, 45-42-re kikapott az olimpiai és világbajnoki címvédő franciáktól. Remekül szerepelt a magyar küldöttség a hétvégén, hiszen szombaton Boczkó révén egy bronzérmet is begyűjtött. A fegyvernem hétvégi női versenyén a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea a nyolcadik helyen végzett Prágában. Győzött az egy hete Budapesten ezüstérmes kanadai Sherraine Mackay.

Kevésbé ment jól a férfi kardozóknak, a Tuniszban rendezett Világkupa-versenyen egyéniben Nemcsik Zsolt ugyan hatodik lett, a csapat viszont - ahogy az őszi, lipcsei világbajnokságon - ezúttal is kikapott a spanyoloktól a 16 között (39-45), s végül tizedik lett. Férfi tőrben Párizsban rendeztek Vk-viadalat. A magyar válogatott a papírformának megfelelően gyorsan az alsóágra került, mivel a nyolc közé kerülésért 45-20-ra kikapott a jóval esélyesebb, s később a végső győzelmet is kiharcoló olasz csapattól. A folytatásban aztán még kétszer kikaptak, egyszer pedig győztek a magyarok, így a 15. helyen zártak.

Egyéniben ugyanakkor Mazza Lorenzo bejutott a legjobb 16-ba, 14. lett, ami ebben a szakágban jó eredmények számít, már csak azért is, mert rendkívül erős mezőny gyűlt össze a francia fővárosban, Brice Guyart, a hazaiak olimpiai bajnoka például még a 64-es táblára sem került fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!