Hírek

2006.01.30. 15:42

Nem vagyunk hibásak a szlovák gép tragédiájában

Nem terheli felelősség a magyar repülési szakszolgálatokat a január 19-én lezuhant szlovák An-24-es katonai repülőgép balesetének bekövetkezéséért, közölte a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főosztálya hétfőn. A közlemény szerint mindezt a szaktárca Katonai Légügyi Hivatalának hétfőn lezárult közigazgatási hatósági eljárása állapította meg.

BAMA

A Borsod megyei Hejce község külterületén lezuhant repülőgép balesetével kapcsolatos eljárást lezáró határozatot a magyar nyomozati szervek és a szlovák fél részére megküldik. A HM a légiközlekedésről szóló törvényben és a NATO egységesítési dokumentumában foglaltak alapján a balesetet szenvedett repülőgép üzemeltetőjének hivatalos kérésére a szakmai vizsgálat lefolytatásának jogát a szlovák fél részére átadta. A szakmai vizsgálatban a légügyi hivatal szakemberei megfigyelőként továbbra is részt vesznek. A közlemény hangsúlyozza: a szakmai vizsgálat további részleteiről bárminemű tájékoztatást a szlovák fél adhat. A tragédia 42 áldozatától múlt hét csütörtökön vettek búcsút a szlovákiai Eperjesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!