Hírek

2006.01.31. 14:42

Hillary lehet az USA következő elnöke?

George W. Bush szerint elképzelhető, hogy a történelem megismétli önmagát, és "Bush elnököt újra Clinton elnök váltja", ezúttal Hillary Clinton személyében.

BAMA

Nagyon sokan meglepődtek azon, milyen jó viszony alakult ki az ifjabb Bush, és a volt elnök, Bill Clinton között. A dolog nemcsak azért meglepő, mert az ellenlábas pártok jelöltjeiként kerültek a Fehér Házba, hanem azért is, mert annak idején, 1992-ben Bill Clinton győzte le a választásokon az idősebb Bush elnököt. Ezért Bush papának már az első mandátum kitöltése után távoznia kellett a Fehér Ház éléről, amit személyes megaláztatásként élt meg.

A választási ellenfelek azonban a jelek szerint azóta már túltették magukat az ellentéteken, s tavaly az év nagy részét együtt töltötték az országot járva, és humanitárius segélyt gyűjtve. Azt azonban kevesen gondolták volna, hogy Clinton és az ifjabb Bush között olyan közeli barátság alakul ki, hogy a hivatali idejét töltő elnök "új testvérének" nevezi elődjét.

A CBS tévétársaságnak adott interjúban az ifjabb Bush beszélt arról is, hogy könnyen megtörténhet, hogy a történelem megismétli önmagát, s "Bush elnököt újra Clinton elnök váltja a Fehér Házban". Ezt a kijelentését sokan úgy tolmácsolják, hogy Hillary Clinton esetleges elnöki ambícióira utal.

Clinton asszony 2004-ben visszautasította, hogy az ifjabb Bush ellenfeleként induljon a választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!