Hírek

2006.02.03. 11:19

Ingyen újítják fel a magyar vadászgépet

Az orosz gyártó cég ingyen felújít egy magyar MIG–29-es vadászgépet. A cég azért vállalta a feladatot, mert tavaly májusban Kecskeméten hajtóműhiba miatt lezuhant az egyik magyar vadászgép.

F. K.

A felújításra váró vadászgépet a Magyar Honvédség által korábban leállított gépek közül közösen választották ki az orosz RSZK MIG-gyár szakemberei és a magyar repülőmérnökök. A repülőgép ipari nagyjavítását Oroszországban fogják végrehajtani, míg a teljes helyreállítást hazánkban végzik majd el az orosz szakemberek, a munkálatok várhatóan még az idén befejeződnek. Emellett még egy MIG–29-est is felújítanak. Ennek a repülőgépnek a helyreállításával kapcsolatos munkák költségét azonban a felek megosztva vállalják. Ennek értelmében még az idén két repülőgéppel egészülhet ki a jelenleg 13 repülőgépből álló MIG-flotta. Az amúgy nem elavult MIG-ek a Gripenek megérkezése után még valószínűleg több évig hadrendben maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!