Hírek

2006.02.06. 07:00

Megloptak a munkahelyemen

Olvasónk munkahelyi asztalán hagyta értékes diszkmenjét, gondolván, hogy senki nem viszi el. Csalódnia kellett. A diszkmennek másnapra hűlt helyét találta.

BAMA

Munkahelyünkön is vigyázzunk értéktárgyainkra – figyelmeztet dr. Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának megbízott vezetője. A legtöbb baj az úgynevezett amerikai típusú irodákban történik. Sokan vannak egész nap egy légtérben, és a kapcsolatok felszínesek. Legyen saját fiókunk, amelyet külön (nem szabvány) kulccsal zárhatunk. Itt helyezzük biztonságba értékeinket.

Sokszor előfordul, hogy a dolgozók ételt rendelnek. Máris egy helyzet, amikor idegen érkezik munkahelyünkre. A porta persze védelmi vonal lehet, de általában mégsem az. Az érintetteknek ugyanis kényelmesebb, ha a pizzafutár az asztalukhoz jön. Amennyiben vesszük a fáradságot, és lemegyünk a rendelésért, csak annyi pénzt vigyünk magunkkal, amennyi éppen kell. Megtörtént már, hogy valaki pénztárcástul rohant le kifizetni a futárt, aztán a tárcát lent felejtette. A tárcának nyoma veszett a pénzzel együtt. A rendelésről kérjünk számlát, mert azon szerepel a kihordó neve vagy száma. Ha lopás történik, van egy nyom, amin el lehet indulni.

Szintén véd a kártyás beléptető rendszer, ezt se kapcsoljuk ki kényelmi okokból. Értékeink láthatják kárát. A cégeknél takarítók is dolgoznak, akik a munkaidő kezdete előtt végzik feladatukat. Nem biztos, hogy mindegyikük megbízható. De arra se vegyünk mérget, hogy kollégáink közt nincs enyves kezű ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!