Hírek

2006.02.08. 14:32

Tizenegy kártyacsaló bukott le Spanyolországban

Az internetes csalások módszerei közül többet is használt az a 11 fiatal, akiket összehangolt rendőrségi akcióban összesen hét sapanyol városban tartóztattak le.

BAMA

A letartóztatott fiatalok között volt olyan, aki csevegő csatornákon férkőzött be jövendőbeli áldozata bizalmába annyira, hogy sikerült kicsalnia bankártya számát és pinkódját. Ha ez nem sikerült, akkor adatlopó álhonlapra irányították a gyanútlan csevegőt, majd a megszerzett adatokkal vásároltak ők maguk. Közülük került ki az is, aki az adatlopó oldalakat gyártotta. A lefoglalt számítógépeken több mint 500 áldozat személyi adatait találták meg.

A fiatalok a nagyszerűen megosztották a munkát egymás között, mindenki azzal foglalkozott, amihez jobban értett.  A tizenegy tinédzser hét városban ''működött'', és volt olyan is a csapatban, aki társaival sosem találkozott személyesen, csak interneten keresztül tartották a kacspolatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!