Hírek

2006.02.21. 21:59

Fagyasztott kutyatetemek Sopronban

Állatkínzás bűntettének gyanúja miatt folytatnak eljárást egy soproni férfi ellen, akinek hűtőládájában hatvanegy lefagyasztott kutyatetemre bukkantak.

BAMA

A Kutya című újság főszerkesztőjének feljelentése alapján a Soproni Városi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el egy 64 éves  helyi lakos ellen állatkínzás miatt.

Farkas Gábor rendőrkapitány az MTI-nek elmondta: a nyugdíjas  férfi egy Sopron külterületén lévő telken több tucat kutyát tartott  embertelen körülmények között. A lakásán tartott házkutatás során a  döbbent rendőrök hűtőládákban 61 lefagyasztott kutyatetemre  bukkantak. Annak gyanúja egyelőre nem merült fel, hogy az állatokat  élelmezési célra akarta volna használni - tette hozzá.

Az idős férfi elmondása szerint egy régi, őshonos magyar  kutyafajtát akart újból kitenyészteni. A rendőrség által bevont  etológus szakértők szerint művei a beltenyészet miatt inkább lettek  korcsok, kutyaroncsok, mint igazi állatok. Mivel az általa  megálmodott régi-új fajt fehér színűnek vélte, sikerült  "előállítania néhány albínót is". A szerencsétlen állatok annyira  nem voltak életképesek, hogy a lefagyasztott példányok valószínűleg  maguktól hullottak el.

A soproni rendőrkapitányság állatkínzás bűntette miatt folytat  eljárást a dilettáns genetikus ellen. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!