Sport

2006.02.23. 15:24

Csúsznak a jégpályával

Pécs | Négy évvel ezelőtt Knoch Balázs rövidpályás gyorskorcsolyázónk olimpiai szereplése kapcsán került igazán előtérbe a városi fedett jégpálya ügye, most öccse, Viktor olimpiai pontszerzése után hihetnénk, hogy felgyorsult a beruházás folyamata. Horváth Zoltán sportért felelős alpolgármester októberben húsvéti nyitást említett, de még egy kapavágás sem történt.

BAMA

– Sajnos az a cég, amellyel kapcsolatban álltunk, és amelyik Debrecenben és Kaposváron is épített fedett jégpályát, nem folytatja a beruházásokat – indokolta Horváth Zoltán, miért is nagy mostanában a csönd. – Sportolóink sikere mellett a Műjégpálya gépészetének régóta időszerű cseréje is cselekvésre ösztönöz bennünket. Eredetileg Kertvárosban, a Rózsadomb közelében lett volna a csarnok, a jelenlegi helyzet szerint két lehetőséget látunk.
A PVV Rt. az Expocenter mellett építene egy jégcsarnokot városi vagy közös beruházásban, miután az Expocentert véglegesen átadták, vagy pedig a jelenlegi pálya gépészetét újítanánk fel, és féltetőt, vagy teljes befedést kapna a létesítmény. Mindkettő csak ötletszinten mozog még, a bekerülési költségek 500 millió forint körül lennének. Bármelyiket is választjuk, csak egy jégpálya, a fedett üzemelne majd városunkban - vélekedik a Horváth Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!