Artvonal

2006.12.16. 11:12

DJ-csere London és Pécs közt

Pécs | Paul Murphy járt az elmúlt hétvégén a megyeszékhely egyik klubjában, az ismert londoni lemezlovas új lemezének bemutatóját tartotta a dugig telt szórakozóhelyen. Ugyanekkor Londonban Kalotás Csaba (Chabz) és Vranik Krisztián (Krizo) lépett fel egy zsúfolt klubban.

Babos A. (Dunántúli Napló)

[caption id="" align="alignleft" width="323"] A világjáró lemezlovasok gyakran nagyobb közönsség előtt lépnek fel kint, mint itthon
[/caption] Chabz a fiatal pécsi DJ-k egyike, akik már jó néhány éve rendszeresen lépnek fel Európa különböző híres underground színterein.
Murphyt az FPT (Fiatal Pornósztárok Találkozója) nevű pécsi trió tagjai, Soltész Péter (P Funk), Szirmai András (Sirmo) és Bodó Márton (Bodoo) hívták meg a baranyai megyeszékhelyre, ahogyan sok más elsővonalas, az európai modern zenei rétegkultúrához tartozó külföldi lemezlovast is korábban. Chabzhoz és Bodoohoz hasonlóan a független alkotó Varga Ákos (CoP) is vállal fellépést európai klubokban és szervez koncerteket. Lapunk Bodoot kérdezte ténykedésükről.
– Az FPT név figyelemfelkeltés, polgárpukkasztás és némi poénos szimbolika egyben – beszél a meghökkentő mozaikszóról Bodoo. – Elképzeléseink szerint az FPT életstílus, amelynek a zene csak egy része. Bulijainkon szinte minden stílus megszólal, a jazztől az afrobeatig. De előkerülnek hangszerek és ceremóniamesterek (MC-k) is a koncerteken.

– A külföld felé  nyitás, miután nem vagyunk tagjai az úgynevezett mainstreamnek, az egyetlen igazi lehetőségünk. Így lehetünk valóban európai polgárok. A mi identitásunk inkább kelet-európai, mint magyar. Ez a kelet-európaiság tükröződik a zenénkben, amire Nyugaton kíváncsiak az emberek. Egyelőre sokkal többen mint itthon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!