Artvonal

2007.03.16. 12:32

Komolyzenével indult a Tavaszi Fesztivál

Pécs | A március 15-i ünnephez méltón a magyar alkotók dicsőítésével indult csütörtökön a Pécsi Tavaszi Fesztivál. A három héten át több mint ötven programot felvonultató rendezvénysorozat nyitókoncertjét a hagyományoknak megfelelően a Pannon Filharmonikusok adták a Pécsi Nemzeti Színházban.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Az esten Hamar Zsolt vezényletével az 1848–49-es forradalmat idéző Beethoven Egmont-nyitányával kezdődött a hangverseny, majd Kodály Zoltán, Bartók Béla és Liszt Ferenc műveiből válogattak, de Brahmstól és Johann Strausstól is magyarokat éltető műveket mutattak be.

A könnyed és vidám hangulat jellemezte a fiataloknak szóló Batta Dem II. Pécsi Reggae Fesztivált is az Ifjúsági Házban, ahol a jamaikai zene magyar sztáregyüttese, a Ladánybene 27 adta tegnap este a csúcsbulit – a reggae egyébként itt még vasárnap reggelig dübörög.

A pénteki nap slágere világhírű grafikusunknak, az orosz cár XIX. századi festője, Zichy Mihály tárlatának a megnyitója lesz a Pécsi Galériában. Szombaton a KFT együttes alapítójának, Bornai Tibornak az önálló estje következik – a Merlin Színházban hónapok óta telt házzal megy – vasárnap pedig pécsi énekkarok a Csontváry Múzeumban a Kodály-jubileum alkalmából a zeneszerző kórusműveiből állítottak össze műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!