Átjátszó

2013.02.26. 16:34

Egy jó eresztés: négyen a kadett válogatottban

Pongó Marcellt beválasztották az All Star ötösbe a székesfehérvári nemzetközi tornán.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Nincs híján a tehetségeknek a Rátgéber Akadémia U16-os fiú kadett kosárlabdacsapata, négy korosztályos válogatott játékos is akad a keretben: Pongó Marcell, Somogyfoki Péter, Tálos András és Osiyemi Adebayo. Nem csoda, hogy kiválóan szerepel Ivica Mavrenski együttese az országos kiemelt bajnokságban, jelenleg második helyen áll.

Nemrég Székesfehérváron egy rangos nemzetközi tornán a harmadik helyen végző magyar válogatottban (a Real Madrid lett az első, a Cibona Zagreb a második...) szerepelt a pécsi csapat néhány tagja. Nem is akárhogyan, Pongó Marcellt beválasztották a torna All Star ötösébe, Somogyfoki pedig a válogatott legeredményesebb játékosa volt.

– Én tavaly nyáron jöttem Pécsre, ezt tűnt a legvonzóbb lehetőségnek, elsősorban azért, mert mondták, hogy ki lesz az edző – mesélt a Bajáról érkező Pongó Marcell, akinek két bátyja, Martin és Máté a Kecskemét felnőtt csapatában játszik. – Jó döntés volt, azóta nagyon sokat fejlődtem, erőnlétileg jobb vagyok és labdabiztosabbnak érzem magam. És nagyon jó csapatba is kerültem, egyre inkább összeérik a társaság, csak az a baj, hogy sérülések hátráltatnak bennünket.

A legjobb négy között

NAGY SIKERT aratott a Rátgéber Akadémia U15-ös leány serdülő csapata az Adria-ligában: Imreh Ajtony együttese bejutott a legjobb négy közé, vagyis a Final Fourba. A pécsieknek Zágrábban két horvát ellenfelüket kellett legyőzniük, s ez nem okozott különösebb problémát, hiszen a Trsenjevka 2009-et 76-56-ra, a Novi Zagrebet 81-65-re verték. Többen is nagyon jól játszottak ezeken a meccseken, Kiss Virág összesen 49, Séra Nikolett 31, Rauch Tímea 24 pontot szerzett. Imreh Ajtony elmondta, csapata nagyon sokat fejlődött ebben a sorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!