Átjátszó

2013.08.02. 07:32

A PMFC tavaly győzött Pakson – jó lenne ezt megismételni

Múlt szombaton jól játszott a PMFC-MATIAS, de nem szerzett pontot. Bízunk benne, hogy a mai, paksi bajnokin is megfelelő teljesítményt nyújtanak a piros-feketék, ráadásul nem üres kézzel térnek haza.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Reméljük, a történelem (ezúttal) ismétli önmagát. Az elmúlt szezonban már az első fordulóban találkozott a Paks és a PMFC, s a vendégek 3-2-es győzelemmel zárták a kirándulást.

Azóta jelentősen átalakult a pécsi csapat, a paksiak pedig új vezetőedzővel vágtak neki a mostani idénynek. Nehéz megjósolni, hogy mire mennek majd egymás ellen: a PMFC az első fordulóban például kifejezetten jól futballozott a Ferencváros ellen, mégsem szerzett pontot, míg a Duna-partiak csak az utolsó félórában játszottak meggyőzően Újpesten, jutalmuk mégis győzelem lett.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Balogh Béla irányításával jól muzsikált a pécsi védelem a Fradi ellen, hasonló teljesítmény kell Pakson is
[/caption]

– Fájó, hogy a Fradi ellen nem tudtunk pontot szerezni, mert jól játszottunk, voltak lehetőségeink – tekintett vissza az előző mérkőzésre a tegnapi sajtótájékoztatón Lőrincz Emil, a PMFC-MATIAS vezetőedzője. – A Paks győzött Újpesten, ám a vendégeknek nem kis szerencséjük volt, igaz, ez is hozzátartozik a futballhoz. A mostani mérkőzésen az dönthet, hogy pontosabbak tudunk-e lenni támadásban, miközben a védekezésünknek ugyanolyan jól kell működnie, mint az első fordulóban. A paksiak próbálnak futballozni, elég sok támadó felfogású játékos van a középpályán, ráadásul a védők is szeretnek belépni a támadásokba.

Ha már védők: a sajtótájékoztatón Lőrincz jobbján Balogh Béla ült. A pécsiek belső védője a Ferencváros elleni meccsen kétszer is majdnem gólt fejelt, ráadásul hátul is többnyire jól oldotta meg a feladatait – Romiccsal olyan teljesítményt nyújtottak, mintha évek óta együtt játszanának. A mai, paksi bajnokin is hasonlóan, lehetőleg hiba nélkül kell játszaniuk, hiszen ez az egyik alapvető feltétele a sikernek. Kérdés persze, hogy most is úgy fel tudják-e pörgetni magukat a meccsre, mint tették azt múlt szombaton.

– Az első meccsre mindenki fel van pörögve, elsősorban azért, mert hosszú a felkészülés, és minden játékos nagyon várja már az első tétmérkőzést – mondta Balogh Béla. – De a következő bajnokit ugyanúgy várja, függetlenül attól, hogy éppen a Pakssal, vagy bárki mással játszik.

Reméljük, hogy így lesz, mert a múlt szombatihoz hasonló játékkal van esély az idegenbeli sikerre. A PMFC-ből Gaál Miklós sérülés miatt fog hiányozni, Szatmári Lóránd pedig egymeccses eltiltását tölti. A kezdőtizenegy egy helyen változik, Mohl Dávid kerül a csapatba, vagyis a Kecskemétről szerződtetett középpályás bemutatkozhat a pécsi csapatban.

Az utolsó félóra volt jó

A Paks jól kezdte a szezont, hiszen 2-1-re győzött Újpesten, ám az eredmény csalóka. Az első félidőben ugyanis a hazaiak több góllal vezethettek volna, s a vendégek csak az utolsó félórában futballoztak jól, ekkor találtak be kétszer is. Horváth Ferenc vezetőedző elmondta, az utolsó félórát leszámítva nem volt elégedett.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!