őrizetben az embercsempész

2020.01.04. 09:28

Illegális migránsokat fogtak el Baranyában

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Kölked térségében.

bama.hu

A rendőrök január 3-án 22 óra 20 perckor öt illegális migránst tartóztattak fel Kölked térségében.

A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

FRISSÍTVEŐrizetben az embercsempész

A férfiak Horvátországból illegálisan érkeztek. A rendőrök a migránsokat előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd meghallgatásukat követően a hatályos visszafogadási egyezmény alapján átadták a horvát hatóságoknak.

A bevezetett intézkedések eredményeképpen a migránsok elfogását követően a rendőrök a helyszín közelében egy autót is ellenőrzés alá vontak, amelynek vezetőjével kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok külföldre jutásában akart segítséget nyújtani.

Az autót vezető 45 éves szír állampolgár nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon. A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, a csempészt pedig elfogását követően előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. A férfit embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

(Kiemelt képünk egy korábbi intézkedés során készült.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!