nagy volt a riadalom

2020.08.26. 12:43

Kölkedi sertéstelepen oltották a lángokat a tűzoltók

Kedd délelőtt a Kölkeden található sertéstelep egyik épületének lángjait fékezték meg a mohácsi tűzoltók.

Budapest, 2010. december 15. Tűzoltók egy imitált lakószobatűz oltását végzik egy konténerben. Közös tűzmegelőzési akciót tartott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség. A Blaha Lujza téren bemutatták az ünnepekhez kapcsolódó tűzesetek - fenyőfatűz, étolajtűz - kialakulásának körülményeit, majd a fogyasztóvédelem laboratóriumában a nem megfelelő karácsonyi lámpafüzérek és tűzoltásra alkalmatlan flakonos tűzoltó készülékek veszélyeire hívták fel a figyelmet. MTI Fotó: Lakatos Péter

Fotó: MTI

2020. augusztus 25. napján délelőtt érkezett a riasztás a tűzoltóságra, hogy a Kölkeden található sertéstartó telep területén lévő, az elhullott állatok megsemmisítésére, elégetésére szolgáló, külön álló, nagyjából 80 négyzetméter alapterületű épület teljes tetőszerkezete lángra kapott. A dolgozók a tűzoltók kiérkezéséig az épületet áramtalanították és elzárták a gázvezetéket. A Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egysége a tetőszerkezetet megbontotta és eloltotta a tüzet. Az épület gázzal működő hűtőkamrának beltéri egysége – hála a gyors beavatkozásnak – nem volt kitéve hőhatásnak. A tűzoltók az épületben kannákban elhelyezett fertőtlenítő szert biztonságos helyre átvitték, így nem történt nagyobb kár. A telepen további kár nem keletkezett, személyi sérülés sem történt.

Címkék#Kölked

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!