sok a baleset

2019.12.11. 14:21

A rendőrség is figyelmeztet: vigyázzunk jobban egymásra!

Egy hét alatt 33-an sérültek meg a baranyai utakon bekövetkezett balesetek során – ezért a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közleményt adta ki.

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Az elmúlt héten összesen 58 közlekedés baleset történt Baranyában, amelyek közül 40 anyagi káros volt, 18 pedig személyi sérüléssel járt. A sérüléses balesetekben összesen 33-an sérültek meg, 27-en könnyebben, míg 6-an súlyosan. A balesetek során egy sofőrrel szemben merült fel az ittasság gyanúja.

Az okozók többsége személygépjárművel közlekedett, azonban tehergépkocsival, motorkerékpárral és négy esetben gyalogosan közlekedő is okozott balesetet. A legjellemzőbb baleseti ok a gyorshajtás volt, továbbá a szabálytalan kanyarodás és a gyalogoshiba.

A nagyobb haladási sebesség jelentősen megnöveli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért – főleg nedves-havas úton közlekedve – a sebességet mindenképp csökkenteni kell!

Kanyarodáskor kérjük, fordítsanak nagyobb figyelmet arra, hogy a manőver során maradjanak a haladási irányuknak megfelelő forgalmi sávban, illetve a menetirány szerinti jobb oldalon!

Ahogy a járművezetők, úgy a gyalogosan közlekedők részéről is elvárható a körültekintő magatartás. Gyalogosként az úttestre lépés előtt mindig győződjenek meg arról, hogy észlelte-e Önöket a közeledő jármű vezetője, még akkor is, ha elsőbbségük van. Lakott területen kívüli közlekedésük során pedig fordítsanak nagyobb figyelmet a láthatóságukra!

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Címkék#bmrfk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!