elítélték

2020.05.06. 11:00

Meghalt a magzat a balesetben, a vétkes sofőrnek 2 évre vonták be a jogsiját

A Pécsi Járásbíróság a napokban – tárgyaláson kívül meghozott büntetővégzésével – a vádlottal szemben maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztést és 2 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Három autó ütközött össze hétfőn kora reggel, a 442-es úton, Szolnok és Rákóczifalva között. A járművekbe összesen heten utaztak, akik közül öten könnyű sérüléseket szenvedtek a baleset során, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az eset miatt a helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben az érintett szakaszon, így a reggeli csúcsforgalomban kisebb torlódás alakult ki. A rendőrség a forgalmat a közeli Vörösmarty út felé terelte. A baleset bekövetkezésének körülményeit a hatóság vizsgálja.

Fotó: Mészáros János

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott tavaly augusztusban 20 óra 20 perckor az általa vezetett és az ismerőse tulajdonát képező személygépkocsival közlekedett Pécs felől Szalánta irányába.

A vádlott a belső forgalmi sávban 55-60 km/h sebességgel történő közlekedése során egy előtte haladó jármű miatt – mivel a vádlott nem tartott megfelelő követési távolságot – hirtelen balra rántotta a kormányt, áttért a szemből közlekedők belső forgalmi sávjába, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben 50-55 km/h sebességgel közlekedő sértett által vezetett személygépkocsival. A baleset kikerülése érdekében az utánuk közlekedő személygépkocsi áttért a szembe jövő sávba és ott nekiütközött egy másik autónak.

A szabályosan közlekedő autó sofőrje, valamint utasa 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, valamint az anyának elhalt a magzata, amely maradandó fogyatékosságnak minősül.

A vádlotti gépkocsiban utazó 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlottal szemben az elmúlt három évben 8 alkalommal került sor a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt helyszíni bírság, illetve pénzbírság kiszabására.

(Kiemelt képünk illusztráció)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!