enyveskezű

2020.02.11. 14:09

Több mint kétmilliót lopott a pécsi családi házakba betörő rabló

Két családi házba is betört egy férfi két hét alatt. A Pécsi Járásbíróság február 11-én elrendelte letartóztatását egy hónapra lopás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Helyszínelés betörés után: a tervek szerint értékeinket és magunkat is jobban védhetnénk, de határok ezután is maradnak – ököljog nem jöhet

A nyomozás eddigi adatai szerint, a gyanúsított január 20. és február 2. napja közötti időszakban Pécsen két családi házba ment be az ablak befeszítésének módszerével, ahonnan karórákat, készpénzt, dísztárgyakat tulajdonított el két és félmillió forint értékben, a rongálással az eddigi adatok szerint 400 000 forint kárt okozott. A gyanúsított egy harmadik ingatlanba is megpróbált bejutni úgy, hogy az ablakrácsot leszerelte, de végül nem sikerült neki, így a helyszínről eltávozott.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottat a rendőrség elfogatóparancs alapján fogta el, ellene más büntetőeljárás is folyamatban van. Arra vonatkozóan is adat merült fel, hogy a németországi lakcímmel rendelkező gyanúsított külföldre készült utazni.

Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a bizonyítást veszélyeztetné, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek, így a végzés nem végleges.

(Képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!