Koronavírus Baranyában

2020.05.23. 15:09

Pécsiek tesztelhetik először azt a japán gyógyszert, ami a koronavírus ellenszere lehet

Magyarország abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az elsők között kapott a japán Avigan nevű gyógyszerből, amit rögtön Pécsre is szállítanak. A baranyai megyeszékhelyre 12 200 gyógyszert hoznak, ami 100 beteg ellátásához kell – jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

N.K.

Pcs, 2020. mjus 14. A kormany.hu ltal 2020. mjus 14-n kzreadott fot a Jakab Ferenc professzor, a Koronavrus Kutat Akcicsoport vezetje ltal irnytott, a Pcsi Tudomnyegyetem Szentgothai Jnos Kutatkzpontjban foly virolgiai kutatmunkt mutatja be. MTI/kormany.hu/rvai Kroly

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

100 beteg ellátásához szükséges 12 200 gyógyszer érkezett szombat reggel Magyarországra!

Ezek a gyógyszerek a lehető legjobb helyre, a Pécsi Tudományegyetem Kutatási Központjába kerülnek, hiszen ott zajlanak azok a kutatási munkák Magyarországon, amelyek ennek a hatóanyagnak a jövőbeni szerepét vizsgálják – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Kovács L. Gábor, a Pécsi Tudományegyetem professzora elmondta, az Avigant Japánban törzskönyvezték, ott engedélyezték, eredetileg nem koronavírusos, hanem influenzás betegekre és rendkívül hatékonynak találták a vírus megölésében.

Most az egész világ megpróbálkozik azzal, hogy ezt a készítményt a koronavírus ellen is bevesse

- mondta Kovács L.

A professzor közölte, száz magyar beteg gyógyítását kezdik meg ellenőrzött körülmények között, klinikai vizsgálatok keretében, nagy óvatossággal.

A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett,

a világ számos pontján zajlanak kutatások, hogy megtalálják a koronavírus elleni gyógyszert.

A Japánban törzskönyvezett Avigan favipiravir összetevője hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében – tette hozzá.

A teljes felvétel ITT tekinthető meg!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!