tanácsokat is adnak

2019.12.11. 14:55

Rendhagyó őrjárat Baranyában

Pécsett és Szigetváron is elindult az ünnepek előtti prevenciós őrjárat.

Közösségi szolgálatos diákok segítik a bűnmegelőzési szakemberek munkáját Baranyában. A diákok december 8-án Pécsett, a Széchenyi téren hívták fel az adventi vásárra látogatók figyelmét a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére. Szigetváron, december 10-én nemcsak az ünnepi díszbe öltöztetett főtéren, hanem több bevásárlóközpontban, illetve azok környékén található forgalmasabb parkolókban is találkozhattak velük a járókelők.

A rendőrök a diákok közreműködésével az adventi időszakban főként a zseb-, és az alkalmi lopások, illetve a gépkocsi feltörések megelőzéséhez adnak tanácsot. Az „alkalom szüli a tolvajt” közmondásunk különösen érvényes azon lopások tekintetében, amikor szinte tálcán kínáljuk a lehetőséget. Ilyen például a járművekben jól látható helyen hagyott pénztárca, táska, mobiltelefon, laptop is.

Ezek a bűncselekmények kellő odafigyeléssel, óvatossággal elkerülhetők.

Kérjük, tegyenek meg mindent értékeik megóvása érdekében! Soha, még rövid időre se hagyják személyes irataikat, pénztárcájukat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, vagy a gépjármű okmányait az autóban! Mindig zárják be a jármű ajtaját, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre szállnak ki! A táskát, telefont akkor se hagyják az autó nyitott utasterében, ha a csomagtartóban pakolnak, mert egy óvatlan pillanat is elegendő ahhoz, hogy eltulajdonítsák az elől hagyott értékeket. Vásárlás közben pénztárcájukat tartsák biztonságos helyen, lehetőség szerint kabátjuk belső zsebében helyezzék el! Válltáskájukat, kézitáskájukat soha ne hagyják őrizetlenül a bevásárlókocsiban! Lehetőség szerint csak a vásárláshoz szükséges összegű készpénzt vigyék magukkal, bankkártyájuk PIN kódját a fizetőeszköztől elkülönülten tárolják!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!