ugrott a jogsi

2020.04.06. 11:19

Tintásan tolta a halálos iramot a Szigeti úton, baleset lett a vége

A Pécsi Járásbíróság március 25-én – tárgyaláson kívül meghozott büntetővégzésével – a vádlottal szemben súlyos testi sértés okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt 300.000 forint pénzbüntetést és 2 évi közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki.

bama.hu

Forrás: Fotó: Bamosz Kft.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott férfi 2019. november 3. napján 00 óra 50 perckor 3 üveg sör elfogyasztása után, ittas állapotban közlekedett az általa vezetett személygépkocsival Pécsett, a Szigeti úton 105-110 km/h sebességgel a megengedett 50 km/h sebesség helyett. Haladása során az útviszonyokhoz képest eltúlzott sebessége miatt egy jobbra ívelő útkanyarulatban lehajtott az úttestről és 80-85 km/h sebességgel egy villanyoszlopnak ütközött, majd tovább sodródva nekicsapódott a villanyoszlop mögött a kijelölt várakozóhelyre leparkolt személygépkocsinak, majd tovább sodródva nekiütközött a Szigeti úton található egyik ingatlan délkeleti sarkának.

A személygépkocsi egyik hátsó utasa, a sértett férfi a baleset következtében a bal lábszár törését, agyrázkódást és egyéb sérüléseket szenvedett el, amelyek 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülések voltak.

A személygépkocsi másik hátsó utasa, a sértett nő a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el.

A vádlott a baleset következtében szintén megsérült, 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.

(Kiemelt képünk Bamosz Kft.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!