Bulvár-celeb

2021.03.09. 12:27

A család kutyái marcangolták össze a hároméves Sanyikát

Többórás műtéten van túl, mindkét combja eltört, és az arcát is össze kellett varrni annak a 3 éves kisfiúnak, akit a Hajdú-Bihar megyei Újlétán a család németjuhászai marcangoltak össze. A kisgyerek a kishúgát altató anyukája mellől szökött el, életét a szomszédos tormaföldön dolgozóknak köszönheti, akik felfigyeltek a fiú sikolyaira.

Forrás: © Dombóvári Tamás

Szelídnek ismerte kutyáit a Hajdú-Bihar megyei Újlétán lakó T. család, mégis majdnem végzetes tragédia történt. Vasárnap délután a család három kutyája megtámadta a hároméves Sanyikát. A kisfiú arcát, combját és hátát is szétharapdálták a kutyák, életét csak a szemközti tormaföldön dolgozó munkások mentették meg, akik felfigyeltek a fiú sikolyaira. A család nem érti, mi üthetett a kutyákba, a kisfiú édesanyja szerint sosem bántották a kicsiket – olvasható a Bors oldalán.

Zsanett könnyek között mesélt a támadás szörnyű pillanatairól
Fotó: © Dombóvári Tamás

A Bors megszólaltatta az anyát, aki összetörten mesélte, hogy mi történt pontosan:

Jó idő van, kijöttünk az udvarra, aztán bevittem a kicsit lefektetni, ilyenkor Sanyikám mindig odafekszik hozzánk – mesélte az anya, Zsanett.

Én is elpilledtem altatás közben, Sanyika pedig valahogy kijött. Pedig még soha nem volt olyan, hogy a konyhán kívülre ment volna, és a kutyák is mindig kennelben vannak. Csak most kiengedtem őket az udvarra, hogy picit szaladgáljanak – mondta.

Zsanett a mentők érkezésére rohant ki a házból, az elé táruló látványtól pedig összeroppant. Sanyikáért mentőhelikopter jött, azonnal kórházba vitték a kisfiút, akit hosszú órákon keresztül műtöttek:

Két oldalt varrták az arcát, mindkét combcsontja eltört, a hátából is kiharaptak egy darabot - sorolta az asszony.

Szemközt dolgozó munkások mentették meg a kisgyerek életét

A sikoltozó kisgyerekre a szemközt dolgozó munkások figyeltek fel:

Hangot hallottunk, pont jött a képviselő asszony a kisfiammal, ők vették észre, és azonnal rázni kezdték a kaput, így ugrottak el a kutyák a gyerektől – mesélte a Borsnak a szemközti földön dolgozó Bartha János. Négyen rohantak oda a vérző, sérült Sanyikához:

Mi négyen mentünk, és utána én bementem, és kihoztam a kisfiút, és gyorsan átrohantam vele a szomszédba – mondta Bartha, aki szerint az volt a szerencse, hogy a három kutya nem hátra, hanem előre vonszolta a kisfiút:

Bartha János és kollégái fékezték meg a kutyát
Fotó: © Dombóvári Tamás

Szörnyű belegondolni, akkor mi lett volna, ha nem látjuk, és talán nem is halljuk őt – ingatta a fejét a férfi.

A család nem érti

A család egyszerűen nem érti, mitől bokrosodtak meg a kutyák, a három családi kutya eddig barátságban volt a kisgyerekkel:

Eddig nem volt semmi baj, de van egy németjuhász kanunk, úgy gondoljuk, ő volt a támadás indítója, a másik kettővel ugyanis soha nem volt probléma, és a kan kutya a falkavezér is

– magyarázta az asszony a Borsnak.

A kisgyerek jelenleg kórházban fekszik, apja folyamatosan mellette van.

Most hívott a doktornő, hogy én menjek be hozzá, szóval holnap reggel váltom a férjem, összeszedem magam, és reggel már ott leszek az ágya mellett éjjel-nappal. Fel fog gyógyulni, fel kell gyógyulnia az én kicsimnek

– mondta az anya.

Borítókép: a család egyik kutyája

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!