Bulvár-celeb

2021.10.16. 06:00

Ártalmatlan kiütésnek hitte, kiderült, hogy bele is halhat

A nő 20 éve mindenféle krémet kent az ekcémás tüneteire, de arra nem számított, hogy évtizedekig rossz diagnózist kapott.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vivian Neil először a húszas évei elején vette észre a testén jelentkező viszkető kiütéseket, amelyek miatt többször fordult már orvoshoz, de elmondása szerint mindig azt mondták neki, hogy ekcéma. A 43 éves nő mindenféle krémeket kapott, ami enyhíti a viszketést és az egész testén megjelent piros foltokat – írja a Bors.

Ahogy teltek az évek, a foltok egyre nagyobbak lettek, a viszketés pedig egyre elviselhetetlenebbé vált.

Az anyukának egyik krém sem használt, sőt, egyre rosszabb lett a helyzet
Fotó: borsonline.hu

Három évvel ezelőtt az egyik folt elszíneződött, ekkor derült ki, hogy egy ritka vérrákos betegséggel élek évtizedek óta, amely a vérképző rendszer rosszindulatú, daganatos megbetegedése – mondta el Vivian.

A két gyermekes anyuka önbizalmára hatalmas hatással voltak az egész testét beterítő piros foltok.

Nem szerettem, ha látják a testem. Ha véletlenül szoknyát viseltem, akkor mindig vastag harisnyát húztam mellé, hogy ne lássák a foltjaimat – mesélte.

A ritka betegség hiába kínozta évekig a két gyermekes anyukát, szörnyen nehezen tudták diagnosztizálni.

Viviant aztán az orvosva beutalta egy biopsziára, ahol kiderült, hogy ez egy ritka fajtája a ráknak. A fehérvérűség, vagy vérrák a vérképző rendszer rosszindulatú, daganatos megbetegedése.

I was in complete shock when doctors told me my 'eczema' rash was cancer https://t.co/2IJL8wFjGu

Teljesen megdöbbentem, amikor azt mondták, hogy rákos vagyok. Amikor pedig folytatták, hogy ez egy gyógyíthatatlan fajtája a ráknak, teljesen sokkot kaptam – számolt be a helyi sajtónak Vivian.

A kétgyermekes anyukának időbe telt felfogni, hogy a rákos megbetegedés nem egyenlő a halállal.

A rák diagnózisa általában sokkot okoz a betegeknek. De akkor, amikor ráébrednek, hogy a rák nem egyenlő a halállal, így még hosszú évekig élhetnek kezelés mellett, megnyugodnak.

Az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek, Vivian gyógyszeres és sugár kezelésen is részt vesz. A szakemberek véleménye szerint még 30 évig is élhet, de a tünetei soha nem fognak eltűnni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!