Bulvár-celeb

2021.04.22. 17:18

Döbbenetes! Lefejezte magát egy szerzetes, hogy Buddha kedvében járjon

A 68 éves Thammakorn Wangpreecha rituális öngyilkosságot követett el. A szerzetes azt gondolta, hogy így egy magasabb szellemi lényként térhet majd vissza a reinkarnáció által.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Felfoghatatlan borzalmat követett el saját magával egy szerzetes, csakhogy bizonyítson istenének. A thaiföldi buddhista szerzetes egy guillotine-nal követett el öngyilkosságot egy rituális szertartás során. A 68 éves Thammakorn Wangpreecha állítólag több mint öt éve tervezte bizarr áldozatát. A szerzetes azt gondolta, hogy felajánlásával kedveskedhet Buddhának, és ezért egy „magasabb szellemi lényként” térhet majd vissza a reinkarnáció által.

Társai a szerzetest április 15-én találták holtan Nong Bua Lamphu tartományban lévő Wat Phu Hin templomban. Unokaöccse, Booncherd Boonrod fedezte fel a holttestet, és elárulta, hogy nagybátyja egy levelet is hátra hagyott. A búcsúüzenetből kiderült, hogy azért követte el a már öt éve fontolgatott rituálét, mert a lefejezés Buddha dicsérete.

„Felajánlotta a fejét és a lelkét Buddhának, abban a reményben, hogy így a következő életében egy magasabb szellemi lényként testet öltsön”

– árulta el a Daily Mail oldalának a gyászoló rokona. A szerzetes állítólag egy rögtönzött guillotine-t használt egy Buddha-szobor mellett. Korábban 11 éven keresztül szolgált szerzetesként a templomban.

Állítólag korábban figyelmeztette a papokat, hogy elhagyja a rendet, de a tervei részleteiről nem beszélt. A hatóságok elvitték a holttestet a kötelező vizsgálatok miatt, később pedig visszajuttatták a maradványokat a család számára. A szerzetes halálát követően több mint 300 helyi hívő érkezett a templomba, hogy előkészítsék a holttestét a szertartásra. A szerzetes testét egy koporsóba fektették, míg a fejét egy edénybe helyezték, mielőtt követői és családtagjai az erdőbe vitték a maradványait, ahol elégették – írja a Metropol a cikk alapján.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!