gyors lefolyású és végzetes

2021.03.04. 06:50

Ismeretlen betegség ütötte fel a fejét, már 15 halottat azonosítottak

Egyelőre a szakemberek számára is rejtély, hogy milyen betegséget kapott el a 15 idős ember, nem voltak durva tüneteik, mégis meghaltak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ismeretlen betegség tartja izgalomban a Kongói Demokratikus Köztársaságot. Az afrikai ország nyugati részén ugyanis elhunyt 15, 60 és 80 év közötti egészségesként számontartott ember. A régió kormányzója sürgeti az orvosokat, hogy mihamarabb derítsék ki, mi okozta az idősek halálát, a politikus ugyanis szeretné, ha elkerülhető lenne a pánik kitörése – írja a Ripost.

A kormányzó az AFP hírügynökségnek úgy fogalmazott, hogy a kongói egészségügyi hatóság emberei a helyszínen vannak, és azonnali vizsgálatokat kezdtek.

A végzetes betegségről egyelőre csak annyit tudni, hogy gyors lefolyású, az ismert eseteknél pedig lázat, fejfájást és légzési problémákat okozott.

A szakemberek attól várják a megoldást, hogy a rendelkezésre álló mintákat elküldték az ország mikrobiológiai intézetébe, ahol a legmodernebb eszközök segítségével próbálják azonosítani az egyelőre ismeretlen betegséget.

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a régióban felütötte már a fejét a koronavírus-fertőzés és az úgynevezett chikungunya-láz is. A betegek gyógyulási esélyei meglehetősen alacsonyak, mivel orvoshiány van és az infrastruktúra is meglehetősen elmaradott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!