Ország-világ

2020.11.14. 17:44

Hogyan vehető igénybe a kormányfő által bejelentett ingyenes internetszolgáltatás?

Akik digitális oktatásban vesznek részt, 30 napig ingyenes használhatják az internetet – mondta a miniszterelnök.

Budapest, 2020. november 11. Ambrus László egyetemi hallgató távoktatás keretében tanul budapesti otthonában 2020. november 11-én. A kormány legújabb védelmi intézkedései szerint ettől a naptól az iskolák a középfokú oktatás 9. osztályától, továbbá az egyetemek és főiskolák digitális munkarendre térnek át. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormányfő bejelentése alapján a középfokú digitális oktatásban részt vevő diákok és családjaik, illetve a középfokú oktatásban digitális munkarendben tanító pedagógusok ingyenes vezetékes internetszolgáltatásban részesülnek 30 napra. Az ingyenes internetre jogosult Magyar Telekom- (MT-) ügyfelek a Telekom honlapján (www.telekom.hu), a Flip ügyfelek a Flip honlapján (www.flip.hu) jelezhetik igényüket a 30 napos, ingyenes internetszolgáltatásra november 18. és 27. között – tájékoztatta közleményében a Magyar Nemzetet a tőzsdei társaság.

Az igény feladásához Telekom-ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfél-azonosítóra és folyószámlaszámra), Flip-ügyfél esetén szintén egy számlára (a számla jobb felső részében található ügyfél-azonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító, úgynevezett oktatási azonosítóra lesz szükség. A 30 napos ingyenes szolgáltatást az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az ötszázalékos áfatartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg – hívta fel a figyelmet a telekommunikációs társaság. Hozzátéve azt is, hogy a 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik majd meg.

A Telekom mindent megtesz azért, hogy a tavaszi időszakhoz hasonlóan a mostani vírushelyzetben is stabil, megbízható vezetékes és mobilszolgáltatásával segítse a kapcsolattartást, a távmunkát, a távoktatást, valamint a vállalkozások működését – hangsúlyozta közleményében a szolgáltató, aki azt is ígéri, hogy kiemelten odafigyel hálózata karbantartására, szükség esetén extra kapacitásbővítést hajt végre, ahol lehetséges. Ezenfelül mobilnet-szolgáltatást igénybe vevő ügyfelei számára ingyenesen – az adatforgalmukat nem terhelően – tesz elérhetővé számos oktatást, tanulást segítő tartalmat – fűzték hozzá.

Borítókép: Ambrus László egyetemi hallgató távoktatás keretében tanul budapesti otthonában 2020. november 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!