Digitália

2023.03.04. 06:00

Bemutatták: a legjobb kamerás mobil ma a Honor Magic 5 Pro

A DxOMark független tesztelő oldalán azonnal az első helyre pattant a Honor új telefonja. És még itt a hajlítható kijelzős készülékük is, a Magic Vs.

Forrás: Honor

Az MWC 2023-on derült ki, hogy már nemzetközileg is kaphatók a Honor Magic5 sorozat tagjai és a Honor Magic Vs.

A vadonatúj Honor Magic5 Pro

A készülék továbbfejleszti „A múzsa szeme” ikonikus formatervezését. Ebből az újragondolásból született meg a Honor fogalmazása szerint a körcsillagos hármas kamerarendszer, tisztelegve Antoni Gaudi építész előtt. Az eszköz szimmetrikus, duplaíves, ultraszűk kávákkal rendelkezik mindkét oldalon, a hátlap „koronaköve” pedig a kamerarendszer.

 

A 6,81”-es LTPO-kijelző egyedi, négyszeresen ívelt „lebegő” képernyője vadonatúj fényerőt növelő technológiával biztosít kitűnő, 1800 nites, HDR-es világosságot, még közvetlen napfényben is garantálva a tiszta képet. Úgynevezett „Dual-Luminence” kalibrációs rendszerével 120 nites belső és 800 nites külső fényerővel operál, kimagaslóan pontos színvilágot nyújtva.

A Magic5 Pro egy úgynevezett „Discrete Display” chipszettel is rendelkezik, ami javítja a mozgóképek minőségét. A chipszet alacsonyabb fogyasztás mellett biztosít nagyobb képfrissítést amellett, hogy a videókat tisztábban jeleníti meg a mindig bekapcsolt HDR-hatással: ezek mind a hosszabb és szebb játékélményhez járulnak hozzá. Ezen kívül a HDR10+ és IMAX Enhanced minősítésekkel a filmek is optimalizált képminőséggel élvezhetőek.

Az alacsony kékfénykibocsátással enyhíti az eszköz a felhasználók szemeit érő terhelést – amit alátámaszt a TÜV Rheinland által kiadott minősítés is. A dinamikus fénytompítás pedig a természetes fény szimulálásával járul hozzá ehhez. Egyéb innovatív szemkényelmi funkciók az automatikus, napszakhoz igazított fényerősség, ami az alvásminőséget javítja, valamint az iparelső LTPO-kijelző 2160Hz-es PWM fénytompító technológia, ami a kijelző vibrálását csökkenti, ideálissá téve a telefont azoknak, akik sok időt töltenek el eszközeik használatával.

Páratlan kamerarendszer érte el a DxOMark első helyezését

A Honor Magic5 Pro első helyezést ért el a DxOMark nemzetközi kamerabesorolásán 152-es pontszámmal, amivel

a valaha vizsgált készülékek közül a legmagasabb értéket érte el.

A készülék erős triplakamerás kombinációja egy 50MP-es széleslátószögű, egy 50MP-es ultraszéles-látószögű és egy 50MP-es teleoptikás kamerával rendelkezik. A nagyobb szenzormérettel jobban érzékeli a fényt, ami függetlenül a fényviszonyoktól minden alkalommal pazar fényképeket eredményez.

Az Ultra Fusion Computational Optics egy a kamerarendszert kiegészítő számítási optikai algoritmus, ami drasztikusan javítja a kép tisztaságát 3,5x-ös és 100x-os értékek közötti zoom esetén.

A vadonatúj Honor Image Engine-nel felszerelve az új készülék egy teljesen újszerű algoritmussal rendelkezik, ami a részletgazdag jeleneteket is meglepő könnyedséggel és tisztasággal rögzíti. A Millisecond Falcon Capture segítségével alacsony fényviszonyok között is jó minőségű képet lehet készíteni kimagasló gyorsasággal. Ezen kívül az MI-vel támogatott mozgásérzékelés automatikusan felismeri egy ugrás legmagasabb pontját, és ultranagy felbontásban rögzíti a pillanatot.

Az IMAX Enhanced Movie Masterrel a lelkes alkotók filmszintű minőségben készíthetnek felvételeket, melyeket utána szerkeszthetnek is okostelefonjukkal.

Kimagasló, mindenre kiterjedő adatvédelem és biztonság

A Honor Magic5 Pro egy a Qualcomm és a vállalat által közösen kifejlesztett dupla TEE biztonsági rendszerrel van felruházva, ami hardverszinten védi a felhasználók adatait. A diszkrét biztonsági chippel garantált a maximális biztonság a jelszavak és az olyan biometrikus adatok tekintetében, mint az arcfelismerés és az ujjlenyomatok.

Az MI-támogatott hangszivárgás-csökkentés továbbfejlesztett (AI Privacy Call 2.0) változatával a Magic5 Pro az ipar első olyan technológiáját kínálja, ami

ellenkező hanghullámok generálásával akadályozza meg a szivárgást privát telefonbeszélgetéseknél

– ez a Sound Energy Spatial Control. Amellett, hogy a készülék 100 százalékban jobb hangerőt biztosít, az AI Privacy Call 2.0 garantálja, hogy a zsúfolt, de csendes közegekben – mint egy lift – se hallhassák a közelben lévő emberek a hívó hangját.

Csúcskategóriás technológia

A Magic5 Pro-t a legújabb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mobil platform hajtja, amivel páratlan teljesítményt nyújt mind a produktivitás, mind a szórakoztatás terén. A szakma első különálló Wi-Fi és Bluetooth antennaarchitektúrájával a Wi-Fi teljesítmény 200%-kal nő, míg a késleltetés 30%-kal csökken a hagyományos antennakialakításokhoz képest. Ez fantasztikus rugalmasságot és mobilitást jelent munka és játék közben egyaránt.

A szupernagy 5100mAh-s akkumulátorral egy teljes napig megszakítás nélkül lehet használni az eszközt, ami a 66W-os vezetékes és az 50W-os vezetéknélküli Honor SuperCharge töltést is támogatja.

A telefonon az Android 13-on alapuló, friss MagicOS 7.1 fut, és széles tárházát biztosítja az okos funkcióknak. Ilyen például a MagicRing, ami többeszközös együttműködést tesz lehetővé, vagy a Magic Text, ami intelligens szövegfelismeréssel járul hozzá a produktivitáshoz.

Honor Magic5 Lite: hosszúéletű erőmű

A Magic5 Lite a Honor Magic széria legújabb tagja, és számos komoly fejlesztéssel keltheti fel az érdeklődését azoknak, akik igényes telefont szeretnének.

Ezek például a 6,67”-es OLED ívelt kijelző, a lenyűgöző 93%-os képernyőarány, a 2400x1080 pixeles felbontás, a hardverszintű alacsony kékfénykibocsátási technológia és egy nagy, 5100mAh-s akkumulátor, ami mérsékelt használat mellett akár 3 napot, intenzív használat mellett pedig akár 2 napot is bír töltések között (a DxOMark tesztjei alapján).

 

Qualcomm Snapdragon 695 5G mobil platform hajtja, és az Android 12 alapú Magic UI 6.1 fut rajta, garantálva a magas minőségű produktivitást és szórakozást. Vékony formatervezésével, nagy akkumulátorával és kitűnő kijelzőjével a Magic5 Lite kiváló választás azoknak, akik vonzó áron szeretnének olyan telefonhoz jutni, amit folyamatosan és bármikor használnának. Március elejétől vásárolható meg Magyarországon 159 999 Ft-os áron.

A nemzetközi piacon is elérhető az összecsukható HONOR Magic Vs

A Magic Vs a vállalat első olyan csúcskategóriás hajlítható kijelzős telefonja, ami Kínán kívül is megjelenik.

Robosztus, mégis hordozható az újszerű zsanérkialakítással

Ez egy kifejezetten vékony és könnyed készülék: összecsukva csak 12,9mm, valamint 267g. Kompakt kialakítása ellenére 5000mAh-s akkumulátora van, ami a legnagyobb a 270g alatti, jelenleg megvásárolható okostelefonok közül.

Könnyed kialakításához forradalmian új gyártási módszere is hozzájárul, ugyanis egy darabban öntik ki az eszköz vázát, ezzel az előző generáció 92 alkotóelemét csupán 4-re csökkentve. Kitűnő tartóssággal büszkélkedhet a zsanér, ami 400 ezer összecsukást is kibír a TÜV Rheinland mérései alapján. Ez több mint 10 évnyi használatnak felel meg, ha naponta 100 összecsukást veszünk alapul – ami a hajlítható kijelzős okostelefonok kialakításának új mérföldköve.

A zsanér kifinomult struktúrájának köszönhetően rés nélkül csukható össze a telefon, és kinyitva szinte teljesen lapos a kijelzője – ilyet egyik versenytárs készüléke sem kínál jelenleg.

 

A produktivitás maximalizálásához felhasználóbarát 6,45”-es külső kijelzőt kínál 21:9-es, 90%-os képaránnyal. Kinyitva tabletszerű élményt nyújt az extraszéles, 7,9”-es belső kijelzővel, lehetővé téve a könnyed multitaskolást.

Profi szemkímélő megoldásaival hatékonyan csökkenti a szemek terhelését: ilyenek a dinamikus fénytompítás és a napszakhoz igazított fényerőszabályozás az 1920Hz-es PWM-tompítás kíséretében. Utóbbi a valaha elért legmagasabb frekvencia a jelenleg elérhető összecsukható okostelefonok között.

Lenyűgöző hármas kamerarendszerrel rendelkezik, ami egy 54MP-es IMX800-as fő, egy 50MP-es ultraszéles és makró fő, és egy 8MP-es, 3x-os optikai zoomra képes kamerából áll: helyt áll minden fényképezési és videózási szituációban.

A készüléket a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 mobil platformja hajtja, ami a korábbiaknál hatékonyabb, gyorsabb és összességében kitűnőbb felhasználói élményt biztosít.

A készüléken a legújabb, Android 13-on alapuló Honor MagicOS 7.1 fut. A többeszközös együttműködést lehetővé tevő MagicRing vagy az intelligens szövegfelismerést kínáló Magic Text funkciókon túl ez a csúcskategóriás telefon lehetőséget biztosít arra is, hogy egyszerre több alkalmazást kezeljenek a felhasználók, illetve azt, hogy több ablakban intézzék dolgaikat egy appon belül: ezek a Smart Multi-window és az App Extender funkciók.

Színek, árak, elérhetőség

A Magic5 Pro fekete és mezőzöld színekben, míg a Magic5 Lite éjfekete, titánezüst és smaragdzöld színekben érhető el. A Honor Magic5 széria 2023 második negyedévétől lesz kapható. A Magic Pro 12GB+512GB-os változata 1199 €-ba kerül majd. A Magic5 Lite március elejétől vásárolható meg Magyarországon 159 999 Ft-os áron. A Magic Vs ciánkék és a fekete színben lesz elérhető 1599 €-ért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!