Digitália

2023.04.03. 06:00

5 kipróbálható ChatGPT, amivel Ön is beszélgethet

Tavaly november óta a mesterséges intelligencia vezérelte chatrobotokról beszél az egész világ. Némelyik magyarul is tud. Segíthetnek a munkában, pihenésben, szórakozásban: ne csak olvasson róluk, próbálja ki!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ebru-Omer

Az ide kattintva ingyenesen és még magyarul is elérhető ChatGPT mesterséges intelligencia robottól elámult a világ és minden (jogos) kétely ellenére az érdeklődés iránta csak egyre nő. Ma már több millió ember keresi fel a ChatGPT-t szórakozás vagy informálódás céljából, és a fejlesztők világszerte lázasan dolgoznak új eszközökön.

Íme, öt kedvenc – és legális – ChatGPT-webhelyünk, amit most bárki kipróbálhat.

ChatSonic

 

A magát „szupererőkkel felépített ChatGPT-alternatívaként” leíró ChatSonic olyan chatbot, mint a ChatGPT, de a legújabb GPT4-modellre épül, és olyan képességekkel rendelkezik, amelyek sokkal hatékonyabbá teszik.

Amellett, hogy állítólag kifinomultabb nyelvi modellen alapul, a ChatSonic hozzáfér a Google Kereséshez is, hogy naprakész információkkal válaszoljon. Képes művészi alkotásokat generálni, megérti a hangutasításokat, és még különböző személyiségeket is felvesz a kedvünkért.

A hivatalos weboldalon ingyenesen használható.

ChefGPT

 

A ChefGPT nevéhez illően a konyhában fejti ki tudását. Segítségével bármit felhasználhatunk, ami a kamránkban van, csak kérjük meg, állítson össze hozzájuk egy jó receptet és adjon főzési tanácsokat. Csak annyit kell tennünk, hogy felsoroljuk neki, hogy mink van otthon, és a ChefGPT néhány másodperc alatt sorolja az utasításokat.

Figyelembe veszi az étrendi követelményeket, az étkezők számát, a makrotápanyag-szükségleteket vagy a fogyókúrás célokat is. Akár egy hétre előre tervez és még a megfelelő borra is javaslatot tesz.

Emerson

 

Az Emerson egy GPT3-as mesterséges intelligencia, amely képes megérteni a beszédhangot: tehát nem kell írnunk, ténylegesen közvetlenül beszélgethetünk vele. Bár nem olyan fejlett, mint néhány, a legújabb nyelvi modelleken alapuló GPT-eszköz, mégis lenyűgöző, és több nyelven is használható. Sokan nyelvtanulásra használják.

Próbaidőre ingyenesen használható – sajnos magyar nyelvű társalgásra csak előfizetés után kerülhet sor. Érdemesebb inkább angolul kísérletezni.

RoamAround

 

Akár a következő nyaralás megtervezéséhez is bevethetjük a mesterséges intelligencia erejét a RoamAround.io segítségével. Ez egy GPT-alapú utazási útvonaltervező, amely segíthet nekünk a lehető legtöbbet kihozni a nyaralásunkból.

Csak megmondjuk neki, hogy hová és mikor szeretnénk ellátogatni, és ajánlásokat fog készíteni a látnivalókról, nevezetességekről, szórakozási lehetőségekről, s még a felkeresni javasolt éttermekről is.

A szolgáltatás ingyenes és bárki számára elérhető.

BibleGPT

 

Ha megnyugvást talál a Bibliában, a BibleGPT a GPT-vel válaszokat kaphat angol vagy spanyol nyelven feltett kérdéseire a szent könyvből.

Vigyázat, vannak ChatGPT-hamisítványok!

Dominic Alvieri biztonsági kutató több hamis ChatGPT alkalmazást fedezett fel, és néhányra fel is hívja a figyelmet a Twitteren. Egy példa:

A Cyble biztonsági cég talált Facebook-oldalakat, amelyek hamis ChatGPT-khez vezettek. Még egy azóta is elérhető hamis fizetési portált is találtak, amelyik pénzt kért a ChatGPT Plus-ra való frissítésért. Így néz ki:

 

Hogy elkerüljük a hamis ChatGPT-alkalmazásokat és az átverős webhelyeket, maradjunk a hivatalos forrásoknál. Ha harmadik fél webhelyéről vagy nem megbízható forrásból töltünk le egy alkalmazást, az nagyobb valószínűséggel lehet hamis vagy rosszindulatú programokkal fertőzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!