erősödik a verseny

2019.10.24. 11:55

A MediaTek is ráhajt az 5G-s mobilokra

Jövőre két középkategóriás rendszerlapkájába jöhet a technológia.

Forrás: Shutterstock

Nem csak a Qualcomm készül serényen az egyre több helyen elérhetővé váló ötödik generációs mobilhálózatok üzleti potenciáljának a kiaknázására, a megfizethető mobilokba szánt rendszerlapkáiról ismert MediaTek is dolgozik az 5G-kompatibilis termékkínálatán – számol be róla az Origo.

A tajvani cég idén májusban jelentette be az első 5G-s rendszerlapkáját, azonban máig adós maradt az első olyan rendszerlapkával, amelyben ténylegesen elérhető a Helio M70. A kiváló forrásokkal rendelkező MyDrivers szerint ez nem sokáig marad így, a jövő év elején piacra kerülhetnek az első MT6885 rendszerlapkájával szerelt mobilok.

Az erős középkategóriás telefonokba szánt System-On-Chipben debütálhat az említett modem.

Ráadásul nem az 5G-kompatibilitás lehet a vadiúj termék egyetlen érdekessége: a 7 nanométeres gyártástechnológiával készülő System-On-Chip az ARM legújabb Cortex-A77 architektúráját és Mali-G77 grafikus vezérlőjét, továbbá a MediaTek saját fejlesztésű, mesterséges intelligenciás műveletek gyorsítására kitalált vezérlőjét használhatja.

Mindeközben a cég mérnökei dolgoznak az alsó-középkategóriás mobilokba szánt MT6873 rendszerlapkán is, ez állítólag architekturális tekintetben szinte azonos az MT6885-tel, de a 25 százalékkal kisebb mérete miatt olcsóbban lesz gyártható. A kedvezőbb árú SoC-vel szerelt első mobilok a jövő év harmadik negyedévében kerülhetnek piacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!