felfoghatatlan vagyon

2019.11.17. 21:58

A Microsoft alapítója a világ leggazdagabb embere

Bill Gates több mint két év után került a lista élére.

(FILES) In this file photo taken on October 10, 2019 Microsoft founder, Co-Chairman of the Bill & Melinda Gates Foundation, Bill Gates delivers a speech during the conference of Global Fund to Fight HIV, Tuberculosis and Malaria in Lyon, central eastern France. - Democratic presidential hopeful Elizabeth Warren offered to meet Bill Gates after the Microsoft billionaire expressed skepticism about her proposal for a "wealth tax" affecting the richest Americans. Gates, speaking at a New York Times conference on October 6, 2019, said he favored "progressive" taxation but worried about the impact of a large wealth tax on "innovation." (Photo by Ludovic MARIN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ludovic Marin

Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója a világ leggazdagabb embere – derül ki a Bloomberg hírügynökség pénteken ismertetett Bloomberg Billionaires Indexéből.

A mutató naponta frissül, rendre a New York-i tőzsde zárása után. Bill Gates több mint két év után került a lista élére, ahol eddig Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója állt.

A legutóbbi, pénteki állapot szerint Bill Gates vagyona 110 milliárd dollár, míg az Amazon alapítójáé 109 milliárd dollár.

Szakértők szerint Bill Gates-et az lökte az élre, hogy 10 évre szóló 10 milliárd dolláros megállapodást kötött az amerikai védelmi minisztériummal. Az ügylet kárvallottja épp Jeff Bezos, miután elemzők arra számítottak, hogy az Amazon lesz a befutó.

Pénteken az ötös lista harmadik helyén 103 milliárd dollár vagyonnal Bernard Arnault, a francia LVMH, a világ egyik legnagyobb luxusipari társaságának elnök-vezérigazgatója állt.

A negyedik Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója, 86,6 milliárd dollárral, míg az ötödik Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója 74,5 milliárd dollárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!