Ma van a napja

2019.07.29. 18:11

Aktuális játékot és chatrobotot kapnak a csevegőprogramban

Tigrises témájú matricacsomagot készített a Viber, amit a felhasználók bevethetnek barátaikkal való csevegéseik alkalmával.

Beerwah, 2019. július 29. Nyolchetes szumátriai tigriskölyök gondozójával játszik az ausztráliai Beerwahban lévõ Ausztrália állatkertben 2019. július 29-én, a nemzetközi tigrisnapon. A nemzetközi tigrisnap célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét a veszélyeztetett tigrisfajokra. MTI/EPA/AAP/Dan Peled

Minden matrica kattintható, s közvetlenül a WWF (veszélyeztetett fajok megmentésére specializálódott nonprofit Természetvédelmi Világalap) weboldalára vezet, ahol a látogatók még többet megtudhatnak a veszélyeztetett állatokról.

A matricák ezenkívül tigris témájú chatbotra irányítanak, ami lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy hetente értesüljenek a legfrissebb információkról, teszteljék tudásukat a különböző fajokról, kihívják vetélkedni barátaikat és online díjakat nyerjenek.

Adományokat gyűjtenek a Tigrisek Világnapjára

A chatbot ezen felül lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók adományozhassanak a tigris populáció megmentésére.

Elsősorban fiatalokat szólítanak meg

A japán e-kereskedelmi óriás Rakuten tulajdonában lévő Viber a következő három hónapban az alkalmazáson keresztül beérkező felajánlásokat 10 ezer dollárra egészíti ki. A Tigrisek Világnapja eredetileg 2010-ben azzal a céllal indult, hogy 2022-re világszerte megduplázza a tigrisek számát.

A Viber és a WWF együttműködése jelzi az üzenetküldő app elkötelezettségét a veszélyeztetett fajok megmentése iránt: olyan stratégiát dolgoztak ki, ami összhangban van a fiatal vásárlói réteggel, melynek tagjai előnyben részesítik a társadalmi problémák megoldására törekvő cégeket.

Borítóképen nyolchetes tigris a gondozójával (fotó: MTI/EPA/AAP/Dan Peled)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!