Dollárhegyeken áll

2019.05.03. 22:13

Az Apple hihetetlen XXI. századi mutatványa

Már csekély távlatból is lenyűgöző, mit hozott össze a harapott almás óriásvállalat.

Peking, 2019. március 23. Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója elõadást tart egy pekingi gazdasági fórumon 2019. március 23-án.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Ng Han Guan

Nem okozott különösebb meglepetést, mikor az Apple az elmúlt héten közölte a legfrissebb negyedéves eredményeit.

Összegezve: az iPhone eladások az előzetes borús jelzéseknek megfelelően csakugyan valamivel alacsonyabb szinten maradtak az előző év azonos időszakához képest. Ellenben a szolgáltatások bevételei új csúcsra hágtak és igen gyorsan növekedett a korábban a cég „Egyéb termékek” néven ismert, hordozható, otthoni és kiegészítő szegmense.

Az iPhone gyártója 11,56 milliárd dolláros nyereséget hozott ki

az 58,02 milliárd dolláros árbevételéből, túlteljesítve a Wall Street becsléseit.

Bár kissé tényleg gyengélkedik az iPhone eladása, fontos megjegyezni, hogy a legfrissebb Fortune 500-as lista szerint húsznál kevesebb amerikai vállalat jelentett be a 10 milliárd dollárt meghaladó éves nyereséget 2017-ben. Az Apple az elmúlt tíz negyedévből kilencszer megtette ezt.

Infographic: Apple's Incredible 21st Century Growth | Statista

A Statista táblázata ágazatonként mutatja be az Apple hihetetlen XXI. századi gazdasági teljesítményét.

Míg 2001-ben az Apple teljes bevétele 5,36 milliárd dollár volt, akkor 25 millió dolláros veszteséget produkált. A 2018-as (pénzügyi) évben az Apple nettó nyeresége 59,53 milliárd dollár lett az összesítve 265.60 milliárd dolláros bevételéből.

Borítóképen Tim Cook, az Apple vezére

Fotó: MTI/AP/Ng Han Guan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!