IC-világpiac

2019.11.19. 10:41

Az Intel átveheti a vezetést a Samsungtól

A Samsung 2017-ben vette át a legnagyobb chipgyártó rangját az Inteltől, amely 1993 óta birtokolta a címet.

A guiding robot is pictured during the 6th China Mobile Global Partner Conference in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 6 December 2018. The 6th China Mobile Global Partner Conference kicked off in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 6 December 2018. With the theme "5G Connects New Era", the event will invite 200 partners and arrange 100+ demo booth in 8 major sectors, target 100K visitors including almost all China Mobile Senior Executives across all departments from HQ and all branches, also the key Influencers for tech adoption such as Telco engineer, Architect etc. As one of the key partners, Intel will have multiple of activities including demo booth, speeches, MOU ceremony, joint lab announcement and close door meetings with China Mobile executives and etc.. In 152 Sqm demo booth, we will have 21 demos covering overall 5G, AI, client and product, meanwhile we’ll also arrange open speeches and rich interactive programs at Intel booth to drive the traffic.

Forrás: AFP

Fotó: Zhong Zhenbin

Váltás várható a legnagyobb chipgyártók világranglistájának élén az IC Insights előrejelzése szerint: az Intel átveheti a vezetést a Samsungtól.

A piackutató vállalat azzal számol, hogy a tavaly első helyen álló dél-koreai Samsung és a harmadik ugyancsak dél-koreai SK Hynis az idei évi eladások alapján egy hellyel hátrébb csúszik. Eközben a tavaly második helyen álló amerikai Intel tör az élre, a negyedik helyről pedig a harmadikra jön fel a tajvani TSMC.

Az IC Insights prognózisa szerint a Samsung félvezetőgyártó üzletágának a forgalma idén 55,61 milliárd dollár lesz, 29 százalékkal alacsonyabb a tavalyi 78,54 milliárd dollárnál, míg az Intelé 69,83 milliárd dollár a 2018. évi 69,88 milliárd dollár után.

A piackutató várakozása szerint az SK Hynix idei forgalma tavalyhoz képest 38 százalékkal, 22,88 milliárd dollárra esik, a TSMC-é viszont 1 százalékkal, 34,503 milliárd dollárra emelkedik.

Az IC Insights előrejelzése szerint a legnagyobb forgalmú ágazati cégek sorrendjében a további hat helyen nem lesz változás tavalyhoz viszonyítva: az ötödik a Micron, amelyet a Broadcom, a Qualcomm, a TI, a Toshiba/Kioxia és a Nvidia követ.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!